Studiofotografering

Studiofotografering

Förra lördagen så hade jag besök av den här härliga familjen i min lilla studio. Familjen hade ett presentkort hos mig som det var dags att använda.

vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle ha fotograferingen ute eller i studion och vi bestämde oss för studion denna gång.

I början av barnfotograferingar i studion så brukar de flesta barn vara ganska blyga till en början men efter lite lek så brukar det släppa och det gjorde det även denna gången.

Jag brukar aldrig börja fotografera på en gång utan det gör jag när jag känner att barnen börjar släppa loss lite och de börjar tycka det är lite spännande i studion.

Ett trick som jag brukar köra på är att barnen kan få hjälpa mig att testa att fotografera ett mjukisdjur och så sen få se hur bilden blev, det brukar lätta upp stämningen lite.

Några andra trick som jag  brukar köra på är att byta ut rekvisitan ganska snabbt för att inte tråka ut barnen.

Efter en timme i studion brukar jag känna att barnen börjar tröttna och det är dags att avsluta så jag rekommenderar att man kör en timme om man skulle vilja boka in en tid i studion. 

Ett annat trick jag brukar köra för att få barnen att titta in i kameran är att berätta för dem att ibland så finns det olika djur som sitter inne i objektivet och för att se djuret måste man titta noga. Jag har aldrig varit med om att ett barn inte har sett något djur.

Tveka inte att höra av dig om du vill boka in en barnfotografering i min studio!

/Linda

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0