Helgen

Helgen

I Lördags så fick vi fin besök från Stockholm. Det var Fredrik och Emma som kom hem till oss för att hälsa på och de stannade till söndagen.

Även fast det bara var en natt de var här så hann vi med att göra en massa saker.

Vi grillade, eldade skräp från tomten, vi åkte till springkällan för att kolla hur det såg ut där och vi grillade även där, tog fram trädgårdsmöbler och till sist hälsade vi på hos Anna och Gustaf där det bjöds på fika.

En toppen helg med strålande sol.

/Linda

 

1 Kommentarer

Våren

våren

Jag tror nog att våren äntligen är på väg nu efter världens längsta vinter.

Vi har varit ner till kvarnen och spanat in om vattnet har börjat forsa och det hade det.

Fast dock var det inte mycket som forsade men det var tillräckligt för att vi skulle hoppas på att det är på gång nu.

Vi har också hunnit med att planterat om våra tomater och chili plantor som vi sådde i slutet av februari, så jag passade såklart på att fotografera detta.

/Linda

0 Kommentarer

Påskpynt

Påskpynt

Den här helgen så har jag plockat fram det lilla påskpynt som jag har så nu är vi redo för några dagars påskledighet snart.

Jag fick såklart hjälp av nisse att pynta björkriset men han förstörde mer än vad han hjälpte till, typiskt katter.;)

Så nu önskar jag  er en glad påsk några dagar för tidigt från Mårthans Foto:)

/Linda

0 Kommentarer

I Lördags

I Lördags

I lördags så gjorde vi oss en rejäl frukost innan vi gick ut på en promenad på Siljans is.

Solen kom fram under promenaden så vi tänkte att vi skulle fika ute i solen när vi kom hem igen men solen hann försvinna innan vi var hemma igen.

Jag tänkte att jag skulle fotografera under hela helgen men vi har inte gjort så mycket mer än att bara vara hemma så det blev inte många bilder tagna mer än de som jag lägger upp här.

Egentligen hade vi andra planer med den här helgen och det var att åka till Sthlm och gå på fotomässan men vi hoppade över det.

Jag hoppas att jag kan komma dit nästa år i stället.

Tommy har i allafall påbörjat att renovera sin båt i garaget och jag har fixat med gamla bilder som ska in på hårddiskar från gamla skivor.

/Linda

 

 

 

0 Kommentarer

Renovering

renovering

Vi har renoverat vårt hemmakontor nu i många veckor och nu äntligen är det nästan helt klart.

Vi började i dagarna efter nyårsafton och nu är vi inne i mars redan och det vi har kvar att göra är att sätta upp listerna och köpa några möbler och framkalla fotografier som vi kan sätta upp på väggarna.

Det vi har gjort i rummet är att slipa golvet och luta det,måla taket, element och väggarna.

Jag lägger upp bilder från renoveringen och sedan tänker jag mig att när rummet är helt klart så kommer jag lägga upp bilder på hur det blev.

/Linda

 

0 Kommentarer

31 år

31 år

I februari fyllde Tommy 31 år och det firades med frukost på sängen och sedan tårtkalas på dagen.

När vi bodde i lägenheten och fyllde år så brukade vi alltid göra hemmagjorda tårtor och bakverk från grunden och vi  försökte alltid bräcka året innan.

Nu har vi snart bott i vårt hus i två år och de senaste födelsedagarna har det blivit tårtor från fiket istället då vi inte har lika mycket tid över som vi hade i lägenheten.

 

/Linda 

0 Kommentarer

Siljan

siljan

Igår planerade vi in att vi idag skulle ta oss en promenad på Siljan på förmiddagen.
Vi möttes upp vid tågstationen och gick sedan ut på långbryggan innan vi gick ner på isen.

Linn och Kalle hoppade i långfärdsskridskorna och Lotta, jag, Filippa och Vilda började gå mot stiftsgården där vi tänkte att vi skulle äta vår matsäck som vi hade med oss.

Väl framme så satte vi oss vid elden som var igång och fikade innan vi började gå tillbaka igen.

 

Ett tips är att gå till stiftsgården de har nämligen eldar igång och en kiosk öppen som man kan handla i.

Jag hade såklart med mig kameran och tog lite bilder på gänget.

/Linda

 

0 Kommentarer

Porträtt

Porträtt

I november förra året så kom Lisa till studion och vi fotograferade lite porträtt.
Vi hade ingen plan på vad vi skulle hitta på den här gången men vi körde på som vi brukar och det blev många bilder.

Jag lägger upp några favorit bilder som jag är klar med.

Vi brukar ju få till några fotograferingar ibland jag och Lisa och det är så roligt när man får göra lite andra saker och prova sig fram med olika ljussättningar och redigeringar.

Jag hoppas att vi snart kan ses igen och fotografera någon rolig idé.

/Linda

 

 

 

0 Kommentarer

Studiofotografering

Studiofotografering

Förra lördagen så hade jag besök av den här härliga familjen i min lilla studio. Familjen hade ett presentkort hos mig som det var dags att använda.

vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle ha fotograferingen ute eller i studion och vi bestämde oss för studion denna gång.

I början av barnfotograferingar i studion så brukar de flesta barn vara ganska blyga till en början men efter lite lek så brukar det släppa och det gjorde det även denna gången.

Jag brukar aldrig börja fotografera på en gång utan det gör jag när jag känner att barnen börjar släppa loss lite och de börjar tycka det är lite spännande i studion.

Ett trick som jag brukar köra på är att barnen kan få hjälpa mig att testa att fotografera ett mjukisdjur och så sen få se hur bilden blev, det brukar lätta upp stämningen lite.

Några andra trick som jag  brukar köra på är att byta ut rekvisitan ganska snabbt för att inte tråka ut barnen.

Efter en timme i studion brukar jag känna att barnen börjar tröttna och det är dags att avsluta så jag rekommenderar att man kör en timme om man skulle vilja boka in en tid i studion. 

Ett annat trick jag brukar köra för att få barnen att titta in i kameran är att berätta för dem att ibland så finns det olika djur som sitter inne i objektivet och för att se djuret måste man titta noga. Jag har aldrig varit med om att ett barn inte har sett något djur.

Tveka inte att höra av dig om du vill boka in en barnfotografering i min studio!

/Linda

 

0 Kommentarer

Helgen

Helgen

Igår så hade jag en familjefotografering i min studio och familjen har haft ett presentkort hos mig som de ville  använda innan det gick ut.

Allt gick super bra och det blev massor av fina bilder som jag kanske kan vissa upp här senare i veckan.

Efter fotograferingen så åkte jag hem till Tommy igen som höll på med renoveringen av vårt arbetsrum jag kommer även att visa bilder från renoveringen sen när den är klar. 

 

Eftersom det äntligen var strålande sol ute så ville jag fortsätta att fotografera så vi åkte till Ljugaren och gick på isen fram och tillbaka till stugan.

När vi kom hem så drack vi kaffe och åt en semla. Sen när jag såg att solen började gå ner så ville jag ut igen så vi åkte till kyrkan och gick ut på Siljan dock blev det inte långvarigt då Vilda hörde att isen sjöng och hon blev pipig och hon började skaka så vi fick lov att gå tillbaka igen.

Jag lägger upp lite bilder som jag tog under dagen här.

/Linda

 

0 Kommentarer